Barnomsorg på obekväm arbetstid!

 

Moderatkvinnorna har tagit upp debatten om barnomsorg på obekväm arbetstid. Debatten har pågått ett tag och skapat diskussion på många håll. Det är bra! Det ska inte vara så att man måste säga nej till ett arbete bara för att det inte finns barnomsorg på obekväma tider. Många kommuner erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid och det är positivt att också Lycksele kommun har startat upp en verksamhet som erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid . Vi står inför stora utmaningar när det gäller arbetsmarkanden och då ska inte tillgång på barnomsorg vara ett hinder.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Rubin söderlind

    Ska de små barnen tvingas till att börja sitt liv i kollektiv. Det är tur att de som räknas har reglerad arbetstid så att de slipper denna tvångs socialisering av barnen. Men det är klart att det skulle vara bra om man kunde lämna bort de små vissa kvällar så att man inte missar vinprovningen eller Bridgen. Men då måste kommunen ställa upp med mer privata alternativ. Kanske staten skulle ställa upp med skatteavdrag för oss som verkligen arbetar och sliter så att barnen kan vårdas i hemmet. kanske nån sorts RUT avdrag för kvalificerade polska hembiträden, eller det redan finns?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Rubin söderlind (2012-04-25 00:07)
    Du har nog inte förstått vad detta handlar om. Vår alliansregering tycker det är viktigt att vi kan arbeta. För att detta ska kunna vara möjligt krävs det för barnfamiljer att det finns en bra barnomsorg. För de som har obekväma arbetstider eller är ensamstående och arbetar tex. inom vård/omsorg så är det betydelsefullt att det finns barnomsorg när de behöver detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.