Skuggbudget i dess rätta bemärkelse!

 

Jag har läst både (S) och (MP):s skuggbudget till den av Alliansen lämnade Vårbudgeten. Det är lite intressant att se att Miljöpartiet som tidigare var så kritiska till sänkning av restaurangmomsen nu föreslår utvidgning av reformen till att omfatta även en rad andra verksamheter. Denna ändring kanske beror på att de nu inser att Alliansen hade rätt i att det är en lyckad satsning! (S) lyfter inte oväntat fram behovet av jobb och utbildning för en bättre matchning på arbetsmarkanden. Jag kan inte göra annat än att hålla med om att detta är en viktig fråga nu och därför har alliansregeringen prioriterat denna fråga de senaste åren. Däremot tänker (S) försvåra för arbetsgivare att anställa unga och de har inte presenterat konkreta förslag till förändring. Det känns inte så seriöst.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Micke

    Med ”försvåra för arbetsgivare att anställa unga” menar du förstås att de vill se till att alla arbetare, unga som gamla, får behålla sina rättigheter och löner som facket har kämpat för i över 100 år?

    Inte seriöst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.