Mänsklig rättighet att få bestämma partner!

 

Förra helgen var jag i Göteborg och deltog på ett seminarium inom HBT frågor, homo-,bi-trans sexualitet. Vi har förändrat mycket i vår lagstiftning när det gäller diskriminering, vi har infört könsneutral äktenskapslagstiftning och vi har ändrat lagen som gäller för lesbiska par som vill skaffa barn. Jag såg på ett nyhetsinslag att det finns många människor som är emot att homosexuella ska få ingå äktenskap i Kalifornien i USA. Den sittande presidenten Obama har sagt ja till enkönade äktenskap medan den mer konservative motkandidaten Romney är emot förslaget. När jag ser hur dessa frågor diskuteras så tycker jag att detta handlar om mänskliga rättigheter. Att själv bestämma vem jag ska gifta mig med borde vara en mänsklig rättighet för alla. .   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jer vej

    Idiotiska uttalanden av denne Mariano Karlsson. Det är inte å kommer aldrig att vara en mänsklig rättighet att avkräva en partner. Vissa får gå lottlösa här i livet å he finns inget vi kan göra åt det. Eller anser denne Mariano att de män å kvinnor som blir ratade, skall ha en laglig rättighet att få en partner!

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Jer vej (2012-06-09 09:56)
    Det finns inga lagliga rätigheter att alla ska ha en partner. Det jag syftar på i mitt inlägg är att jag ska få välja själv vem som ska vara min partrener om jag vill ha någon. Det ska inte min släkt eller annan person göra åt mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.