Volontär i Kongo!

 

Jag träffade en kvinna förra veckan som arbetar som volontär på ett sjukhus i Kongo. Ett sjukhus som har en stor avdelning enbart för kvinnor som utsatts för sexualiserat våld och övergrepp. Många kvinnor är svårt skadade och behöver omfattande kirurgi för att få ett någorlunda normalt liv. Ofta har dessa kvinnor även blivit gravida och fött barn efter dessa övergrepp och det kan därför vara svårt för kvinnorna att återvända till sina hembyar eftersom ingen i byn vill ta ansvar för en kvinna med ett oäkta barn. Kvinnorna får därför hjäp att utbilda sig så att de kan skaffa en egen försörjning.  Det är en fruktansvärd situation som människorna i landet befinner sig i. Under de senaste åren har mer än 5 miljoner människor dödats på grund av de krig som pågår i landet.  
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

2 kommentarer

  1. Stefan Olofsson

    Det är självklart fruktansvärt. Jag har själv funderat över att jobba som volontär för att kunna bidra mer handfast.

    Vi måste lyfta fram de här problemen mer i dagsljuset.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Stefan Olofsson (2012-06-26 16:08)
    Detta är bara ett av de länder där detta förekommer. Det finns många hjälporganisationer på plats och jag försöker hitta bra sätt att hjälpa till att finansiera den veksamhet de gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.