Justering av Groominglag!

 

För drygt tre år sedan infördes en ny lag i Sverige om grooming. Det handlar om textförföljelse på nätet. Lagen var efterlängtad eftersom våra Internet vanor har ökat och även lett till förändrade vanor på nätet. Många barn i ung ålder har blivit utsatta för sexuella inviter och trakasserier via olika Internetsidor. Den nya grooming lagen skulle göra det svårare att trakassera unga på Internet men det visade sig att det var svårt att avkunna fällande domar. Därför har denna lag ändrats något i innehållet för att göra det svårare att utnyttja minderåriga sexuellt via Internet. Polisen får idag rätt att kräva uppgifter från telebolag om misstänkta när brottet ger böter. Om brottet misstänkts kunna ge minst två år kan uppgifter lämnas ut även om personen inte är skäligen misstänkt.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

  1. Leif

    Så ni skrev en lag, som var så otroligt dåligt skriven att det inte gick att fälla någon brottsling. Så otroligt dåligt, beskriver faktiskt det många anser om Moderater, fullkomligt odugliga.

  2. John Viktorsson

    Edvard Riedel , din kollega i arbetarpartiet Moderaterna vägrar ge svar på frågan som jag ställt till honom. Vad ska vi göra åt alla politiker som fastnat i bidrag eller som det så fint kallas ”garantilön för politiker”, där man år efter år hämtar ut lön utan att söka jobb. Du vill ju framstå som ärlig politiker , visst svarar du? Eller har du samma motto som E.R. ”andra ska hålla sig till jobblinjen men inte jag”. Ska bli otroligt spännande och se om du svarar.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till John Viktorsson (2012-07-17 18:38)
    Det pågår en stor förändring av alla de förmåner som finns för politiker som inte är verksamma längre. Jag har förståelse att de som suttit under en längre tid inom politiken behöver tid att kanske hitta ett nytt arbete. Denna omställning ska däremot inte fortgå år efter år.

  4. John Viktorsson

    Ge politiker samma möjligheter som arbetslösa så blir det rättning i leden. Men vi har lååååång väg att gå i det fallet. Tror tyvärr att det inte blir nån förändring. För övrigt tack för svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.