Jämställt samhälle!

 

I går skrev jag ett inlägg om att våldet mot kvinnor inte tar semester.Jag vill fortsätta lyfta upp detta område eftersom i dagens  Aftonbladet skriver tre av mina kollegor från Moderatkvinnorna om våld i nära relationer och om vad vi vill göra för att förändra detta. Regeringen har utnämnt förra länspolismästare Carin Götblad till samordnare mot våld i nära relationer. Detta görs för att ytterliggare förstärka det arbete som pågår för att minska ett växande problem.  Statistiken visar att de flesta kvinnor blir utsatta för våld av en person de har en nära relation till. Att inte känna trygghet i sitt eget hem är en fruktansvärd situation. Vi tycker att vi lever i ett jämställt samhälle men inom alla områden är det inte så.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

2 kommentarer

  1. Jan Sjöström

    I jämnställdhetens tecken menar du då således att våldet mot män i nära relation tar ”semester”. Alla som har den minsta insikt i frågan vet och känner till att detta är ett mänskligt problem som inte kan knytas till kön. Nej epitetet ”våld i nära relation” är inte liktydligt med att en man slår en kvinna. Ps Brå har i ett flertal undersökningar konstaterat hur det ligger till med detta det domesticerade våldet, frågan blir således med varför du väljer bort jämnställdhet när du så uppenbart tar ställning på ett sätt som inte överensstämmer med fakta.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Jan Sjöström (2012-08-03 08:54)
    Våld i nära relationer förekommer i olika former i samkönade relationer likaväl som i hetrosexuella relationer. Det är lika fel om det är män eller kvinnor som utövar våld. Den statistik jag läst visar att det är betydligt vanligare att det är kvinnor som är offer när det handlar om våld i nära relationer. Att prata om jämställdhet handlar i detta fall om att inte behöva uppleva rädsla i sin hemmiljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.