Företagsbesök i Umeå!

I går var jag tillsammans med Umeås kommunalråd Anders Ågren besökt Umeå Hamn. En hamn med stor kapacitet som tar emot ca 900 fartyg varje år. En utmaning som svensk sjöfart har är att avgifterna är olika mellan länderna och det slår speciellt hårt mot Sverige.

Efter besöket i Umeå Hamn var det Komatsu Forest som stod på agendan. En otroligt imponerande produktionslinje där effektiviteten är stor. Att se hur en så stor skogsmaskin kan styras av små knapptryckningar via en dator är spännande. Jag fick till och med prova köra två av de stora maskinerna.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

2 kommentarer

  1. gunnar viklund

    Hej där

    har du någon vetskap om svaveldirektivet som påverkar norrlaNDS INDUSTI negativt med ca 28,5 miljarder kronor och vad tänker du göra något åt detta ?????
    jAG ANSER ATT MAN SKA KNNA SPELA på samma spelplam nu har övriga Europa medelhavet ett annat krav på sig sig i % så är det en ordenligt skillnad på kraven för östersjön och övriga europa jag tror att man sov när förslaget las/Beslutades i FN Gunnar viklund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.