Hopplös situation!

 

FN:s nya sändebud i Syrien är nu väldigt pessimistisk till att kunna fullfölja sitt uppdrag. Det algeriske sändebudet Brahimi har suttit på posten en månad och har en dyster syn på den utveckling som pågår i landet. Jag läste en artikel om regimtrogna  poliser i landet och flera av dom var förtvivlade över vad som pågår i sitt eget land men har svårt att påverka då deras yrke är den enda försörjningskälla som finns och de vill kunna livnära sin familj. Det är en komplex situation och jag förstår hopplösheten i att vara sändebud och försöka hitta möjligheter till fredliga lösningar i landet.    

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Odd

    ”jag förstår hopplösheten i att vara sändebud och försöka hitta möjligheter till fredliga lösningar i landet”
    En stilla undran är hur du kan förstå detta som aldrig varit där eller är insatt i problematiken? Tittar du i någon glaskula?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Odd (2012-09-04 12:52)
    Jag läser mång av de rapporter som skrivs om läget i landet och mycket av de nyhetsartiklar som skrivs och det inte svårt att förstå att läget i Syrien är otroligt tufft. Tidigare förhandlare har avgått utan att uppnå resultat och det är inte en bra förutsättning att det finns länder i FN:s säkerhetsråd som lägger sitt veto när omvärlden vill gå in och stötta Syriens folk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.