Kultur på recept!

 

 
Jag har tillsammans med några kollegor från Riksdagen besökt Helsingborg för att lyssna av lite vad som sker i region Skåne. Vi fick lyssna på ett spännande projekt som nu övergått till permanent  alternativ behandlings metod  inom primärvården när det gäller att minska antalet sjukskrivningar och få människor tillbaka på arbetsmarknaden.  Det handlade om kultur på recept. Ett alternativ till de åtgärder som görs för att få människor att lättare ta steget tillbaka till ett arbete. Vi fick träffa inblandade i projektet som lyfte fram olika delar av de stora kulturutbud som finns och de beskrev hur de arbetar med att lyfta fram människors olika styrkor genom kulturen. Med små medel hade de uppnått stora effekter
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Bergis

    Kommuner och Landsting plöjer ner stora pengar i kulturindustrin – pengar som tas ifrån vård, skola och omsorg. Västerbottens Landsting och Umeå kommun finansierar bl.a Norrlandsoperan. När Norrlandsoperan ålades avsätta pengar för pensioner för sina anställda, skickades notan med vändande post till ”ägarna”. Landstinget och kommunen pytsade in ytterligare 3 miljoner i ”kulturen”, samtidigt som Landstinget sparkade 120 personer inom vården i brist på pengar (de har stora underskott).

  2. John

    De blir säkert bra om vi dessutom släpper in Riskkapitalbplag i vård ,skola och omsorg . Då får vi ytterligare utgifter på skattsedeln , vinster som vi ska investera i skatteparadis och ytterliga besparingar i välfärden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.