Cartesia, där bara fanatsin sätter gränser !

 

I går besökte jag ett spännande företag i Lycksele som heter Cartesia. Geografiskt Informations System (GIS) är deras verksamhetsområde. Det är ett otroligt spännande område där fantasin sätter gränser för vad de kan göra. Företaget säljer ett planerings verktyg för bland annat skolskjutsar som gör att kommunerna i dag sparar pengar genom att kunna planera alla skolskjutsar på ett effektivt sätt. De gör navigeringssystem till räddningstjänsten så att de enklare ska hitta till en olycksplats, de gör system för att en kommun ska kunna planera sandning/snörörjning av vägar. De gör system som effektiviserar virkeshantering på sågverk.  Det var intressant att höra hur många olika system de tillverkar och supportar. Vad som är den största utmaningen är att hitta rätt kompetens och det är ett problem som finns inom många branscher på mindre orter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.