Hiv och aids ökar i Östeuropa!

 

Jag läste en artikel som Världshälsoorganisationen ,WHO hade publicerat. Den beskriver hur Hiv och aids sprids snabbast i världen i Östeuropa och Centralasien. Det är ett enormt problem eftersom endast 23% av dem som är berättigade till bromsmediciner i Östeuropa och Centralasien erhåller behandling. I Afrika söder om Sahara är siffran dubbelt så hög. Statistik som visar omfattningen av hivspridningen är dyster läsning. Medan antalet hiv-smittade har gått ner globalt är utvecklingen den omvända i Östeuropa och Centralasien
Enligt WHO är det sprutnarkomanin som underblåser epidemin och orsakar 70 procent av de nya infektionerna. En av de åtgärder som måste göras i detta område är enligt WHO att bekämpa narkotiksmissbruket för att få bukt med den ökande epidemin av Hiv och aids. Med den hållning som många av de drabbade ländernas regimer har gör att detta är ett problem som kommer att förvärras. 

 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.