Gemensam kompetens i norden!

 

I mitt arbete inom Nordiska rådet kommer frågan om fler gemensamma samarbetsformer upp ständigt. Det är en viktig fråga eftersom vi är ca 26 miljoner människor i norden och vi kan inte upprätthålla samma spetskompetens inom alla länder i norden . I media står det beskrivet att allt fler människor söker vård utomlands och det finns många orsaker till varför detta har ökat. En av de frågor vi diskuterat inom nordiska rådet är att samla kompetens inom olika områden i norden för att stärka upp en spetskompetens och för att vi ska bli starkare inom olika områden. Jag tycker det är betydelsefullt att vi kan stärka vårt samarbete med våra nordiska grannar även inom detta område.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.