Svalt intresse av det vitryska valet!

 

I går var det parlamentsval i Vitryssland. Den valkampanj som bedrivits innan valet har beskrivits som den mest orättvisa och hårdast censurerade valkampanj under den auktoritära president Lukasjenkos 18 år vid makten.  Det finns en opposition som inte är stark på grund av att de har svårt att samarbeta och det gynnar den sittande diktatorn Lukasjenko. Delaav oppositionen har uppmanat sina väljare att bojkotta valet. Valdeltagandet har varit lågt men tillräckligt högt för att inte ett nyval ska behöva utlysas. I de preliminära siffrorona ser det ut som om i princip alla platser i parlamentet går till sittande diktator Lukasjenko. I Vitryssland är det långt kvar innan demokrati kan upplevas.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.