Intressant antibiotika kartläggning

 

Våra livsmönster förändras och vi har möjligheter i dag vi inte hade tidigare. För många innebär det att vi reser mer och vi träffar betydligt fler människor tack vare det. En av baksidorna med att träffa många människor är att vi riskerar att utsättas för större andel smittokällor. Just nu vill Smittskyddsinstitutet kartlägga kostnaderna för vad antibiotika resistens kostar. Tanken med denna kartläggning är att kunna förändra de rekommendationer som finns i dag. Det ska bli intressant att läsa den kartläggningen. Om vi tittar i norden så använder vi i Sverige minst antibiotika. Jämfört med hela Europa finns det några få länder som använder mindre antibiotika än oss.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.