Regimen blundar för Mänskliga rättigheter!

 

Två av mina kollegor i Utrikesutskottet hade anordnat ett seminarium i Riksdagen som tog upp frågan om mänskliga rättigheter i Ryssland. Det handlar om ett specifikt fall, en jurist som heter Sergei Magnitsky. Jag har skrivit inlägg om detta fall tidigare och det är intressant eftersom en maffiagrupp i Ryssland kan stjäla $ 230 000 000 från den ryska staten, misshandla och döda ett stort antal personer och få den ryska statens stöd för detta, vissa av maffiamedlemmarna har till och med fått utmärkelser från staten för sitt goda arbete. Nu har den grupp som arbetar med fallet lyckats spåra en stor del av pengarna till en rad olika banker i Europa och åtal väcks just nu. Det är skrämmande att detta sker helt öppet och med en regims godkännande.
 
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Gangsta

  Ja jösses. Bolsjevikerna kan verkligen ställa till det! Är det också inte märkligt att den organiserade kriminaliteten också ökat under er mandat period?

  ”Black Cobra” fanns inte här i någon större bemärkelse före er mandatperiod. Men nu har de etablerat sig i Malmö. Var det inte ni…moderaterna som skulle ta itu med den organiserade kriminaliteten? Av det har vi sett noll och inget!

  Kanske dags att sluta titta på utomlands och faktiskt göra lite insatser här hemma innan det är försent?

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Sven-Eric (2012-09-28 10:55)
  Det har precis varit val i Georgien och ett nytt parlament är framröstat. Ett parti som leds av en dollarbiljardär som är starkt bunden till Ryssland. Den demokratiutveckling som tagit stora steg i Georgien de senaste åren lär inte fortsätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.