Inga trovärdiga förslag!

 

Nu har alla oppositionspartier lagt sina budgetmotioner och det är intressant att konstatera att om de ska ta ansvar för Sverige innebär det skattehöjningar på drygt 30 miljarder kronor. Jag ställer mig frågande till hur (S) vill stimulera näringslivet med höjd arbetsgivaravgift för ungar, höjd restaurang moms, minska möjligheterna att använda sig av RUT och ROT avdrag. Vad jag också funderar över är om (S) tänker gå med på miljöpartiets krav på höjd bensinskatt. Detta kommer att bli förödande för oss som bor i Norrland. Förslagen är många från de olika oppositionsparterna och jag har svårt att se ett gemensamt budgetförslag som är trovärdigt

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Jan-Erik Vahlström

  Intressant kommentar från dej när du endast räknar upp alliansens skattefinansierade jobb. Rot/Rut, arbetsgivaravgift för unga som du skriver och som knappast har get dom efterlängtade jobben, sänkt restaurangmoms som enligt SCB inte kan utläsas att det har gett några jobb alls. Vilka nya jobb kommer?

 2. Leif

  Roligt att Borgare alltid tycker så synd om oss som jobbar och har hälsan. Känner verkligen värmen från er. Morsan hälsar att hon snart fyller 65 och måste börja sälja av saker så hon skall ha råd att bo kvar i Umeå. Men som borgare behöver man ju inte tänka så, är man född med silversked så är inte detta ett problem.

 3. Ej ROT för hyresrätt

  ROT är en i grunden orättvis reform som enbart gynnar det privata ägandet och ska avskaffas.
  Att hyresrätten inte omfattas av ROT är ett bevis på att alliansen medvetet gynnar villa- och bostadsrättinnehavare.
  Sådana orättvisa reformer har inget existensberättigande.
  Med dagens bostadssituation där yngre inte hittar ett eget boende är byggandet av billiga hyresrätter betydligt mer prioriterat.
  Du som representant för alliansen kan väl förklara för mig varför inte hyresrätten ska ha rätt till dessa ROT-avdrag?
  Sänkt restaurangmoms har inte gett några jobb, pengarna har krögarna stoppat i egen ficka, det borde även allianspartierna förstått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.