Valet lämnade avtryck!

 

Valet i Georgien har lämnat avtryck hos mig. Som observatör av valet kan jag säga att det gick demokratiskt tillväga på de flesta områdena. Vad som däremot ska hända nu efter valet är ett enda stort frågetecken. Det parlamentariska läget är förvirrat. En majoritet leds av en president från oppositionen. Landet har byggt ett helt nytt parlament som invigdes förra månaden och det ligger tre timmars dålig bilväg från huvudstaden. Hälften av de som arbetar inom departementen har sagt att de inte kommer att följa med till det nya parlamentet. Drygt 60% av parlamentarikerna är nya tack vare valresultatet. Detta bådar inte gott för en demokratisk utveckling.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.