Ambulansen satsar på säkerhet!

 

Ambulanssjukvården i länet har fått både ris och ros från Hjärt och lungfonden i deras senaste undersökning om inställelse tider vid ett larm. Ett av många positiva områden inom ambulanssjukvården är den satsning som gjorts på förarutbildning. I år vann ambulanssjukvården i Västerbotten årets prehospitala pris för sin unika utryckningsförarutbildning. Utbildningen gör brådskande ambulanstransporter säkrare genom kunskap och övningar i bland annat omkörningar och anpassad hastighet. Det sker ca 9000 ambulansutryckningar varje år i Västerbotten och ett snabbt och professionellt ingripande kan i många fall vara livsavgörande, då är det av stor betydelse att förarna har en bra utbildning

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

2 kommentarer

  1. Maria

    Hoppas att jämförelser med räddande insatser också görs över tid, exempelvis jämfört med tid då mindre kvalififerade körde ambulans! Jag tror att der är stor nackdel att låta överkvalificerade sköta mindre kvalificerade uppdrag, vilket leder till missnöje och klagan hos personalen, vilka givetvis inte då gör ett fullgott arbete. Dessutom, har många av länets invånare långt till service från ambulans och då vore det självklart att brandkåren tog över uppdrag, t ex vid hjärtinfarkter.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Maria (2012-10-14 15:25)
    En ambulans besättning får inte neka att ta ett uppdrag oavsett väderlek och väglag. Det är därför en bra förutsättning för att undvika onödiga olyckor att man får en bra utbildning för att kunna hantera och löra en stor och tung ambulans. Att få rätt vård vid olyckor och akut sjukdom kräver utbildning och det är precis tvärtom att ju mer utbildad man är desto bättre vård får man. att sänka kraven på de som arbetar inom ambulanssjukvård är fel väg att gå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.