Utvecklingen går sakta framåt!

 

Jag lyssnade på vår biståndsminister Gunilla Carlsson häromdagen och det var en intressant genomgång av de arbete som pågår med att se över de tidigare milleniemål som FN har satt upp och revidera dessa. Flera av de mål som finns i dag har uppnåtts och det visar på att det sker en positiv utveckling för många länder. Tack vare att den inhemska privata sektorn genererar tillväxt i allt fler afrikanska stater har länderna blivit mindre beroende av internationellt bistånd. Jag har  träffat företrädare från Liberia och de berättar om ett land som ett av de fattigaste i världen där korruptionen är stor. Här går utvecklingen sakta framåt tack vare att utländska investerare startar företag och skapar arbetstillfällen.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.