Abort en samvetsfråga?

 

I mitt uppdrag som riksdagsledamot har jag bland annat valt att arbeta för mänskliga rättigheter.  Det är ett område som rymmer många olika frågor och att dessutom lyfta fram frågor som handlar om SRHR( sexuell reproduktiv hälsa och rättigheter) gör området till en stor utmaning. Jag läste en artikel som handlade om abortfrågan. Det är en kontroversiell fråga i världen och inte desto mindre i vårt närområde i Europa. Det finns många länder som begränsar en kvinnas rätt att själv bestämma över sin egen kropp och det är i min värld en inskränkning av våra mänskliga rättigheter. Att istället tvinga kvinnor till osäkra aborter med risk för svåra komplikationer som följd är inte rätt väg att gå. Att göra abortfrågan till en samvetsfråga där  ex.vårdpersonal ska kunna vägra utföra vissa ingrepp på grund av religiösa, kulturella eller andra skäl är för mig en felaktig väg att gå. Jag tycker vi ska lyfta fram ex. ungdomsmottagningar för att bättre informera och kunna ge rådgivning till både unga killar och tjejer. Detta är långifrån en självklarhet i Europa. 
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.