Långväga besök i Riksdagen!

I går hade jag förmånen att träffa en stor grupp parlamentariker och tjänstemän från sju olika länder i Asien. De är på en månads långt besök här i Sverige och gör besök runt om i Stockholms närområde och träffar olika organisationer och myndigheter. Jag berättade om mitt uppdrag som riksdagsledamot och hur arbetet går till i Riksdagen. Efter min genomgång hade vi en dialog om utmaningar och möjligheter i Asiens politiska värld. Intressant var att lyssna på hur representatnter från Kina ser på demokrati utveckling och jämföra det med mindre länder som Kambodja och Vietnam. Många hade svårt att förstå att vi hade så många kvinnor i vår riksdag och att frågan om jämstäldhet stod så högt uppe på vår agenda. 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.