Nyfiken på utlovade satsningar!

Nu har alla oppositionspartier presenterat sin Infrastrukturmotion. Jag har verkligen sett fram emot detta för att se om de skulle leva upp till de löften som utlovats. Miljöpartiet slår hårt mot Norrland genom att införa en avståndsbaserad och differentierad lastbilsskatt. Klimatskatt på flyget gör att det kommer att bli dyrare för oss i Norrland att flyga. Socialdemokraterna satsar det mesta i södra Sverige.  En hel mil har de finansierat på Norrbottniabanan och då på ett industrispår mellan Umeå och Dåvamyra. De satsar inga pengar på malmbanan i Norrbotten eller vägsträckan Pajala-Svappavara. 

Nu har min nyfikenhet lagt sig och jag är glad att vår Alliansregering ser hela landet när det gäller infrastruktur.   

 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Jadu… visst har S satsat en hel del söderut och jag hade velat se mer satsningar norrut. Nu är det ju så att alliansen istället har satsat stort på just stockholm på bl.a tunnelbana samt förbifarter. Där har det plöjts ner massor med pengar. Att satsa likt Finland (250.000 euro) på en förbindelse över till Vasa säger ju ifrastukturministern att där avser man inte att satsa statliga pengar. Med S vid rodret kommer norrbottniabanan att byggas. Färjetrafiken kommer att långsiktigt säkras. Alliansen har i princip sagt nej dessa båda satsningar.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-11-09 16:20)
    Spännande att vi läser infrastruktur motionen så olika. Det står inget om att säkra Kvarken trafiken i motionen. Alliansregringen har gjort klart att vi ser andra möjligheter till finansiering av Kvarken. Det pågår förhandling med Finland det uttryckte infrastrukturministern i en debatt i fredags, Det står dock klart att (s) vill uppgradera en mil av ett industrispår till Norrbottniastandard. Detta ska dessutom ske under plan period 2014-2025 Alliansen har sagt samma sak men under befintlig period.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.