17 Alliansröster för valfrihet i Lycksele!

 

I går var det kommunfullmäktige i Lycksele. Som jag skrev i mitt inlägg igår så debatterades Lagen om valfrihet (LOV). Som väntat blev debatten snabbt en ideologisk fråga, inte en fråga om att tillåta de egna medborgarna att själva välja omsorgstjänster. Jag känner mig trots det nöjd med att det blev en intensiv och bra debatt. Att vänsterpartiet har en negativ inställning till privata alternativ är ingen nyhet men att gå så långt som att påstå att om man skulle anta lagen om valfrihet så skulle kommunen omyndigförklaras som arbetsgivare. Det handlar om att se vad denna fråga egentligen handlar om och det är att se möjligheter till fler arbetsgivare och en fråga om att tillåta den egna individen att göra ett val. Efter votering så var resultatet uppenbart, 24 röster mot valfrihet och 17 röster för valfrihet!
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Åsiktsmaskinen

    Eller så ser man det som 24 röster för att bibehålla arbetstagarnas rättigheter och 17 röster för att kraftigt försämra arbetstagarnas rättigheter på en marknad som styrs av riskkapitalister.

    Men det beror såklart på hur man ser saker och ting 🙂

    Hoppas du får en bra tisdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.