Kvotering !

 

EU kommissionen vill lagstifta om kvotering av kvinnor i privata bolagsstyrelser. Enligt förslaget ska minst 40% av styrelsen bestå av kvinnor. I dag ligger Sverige bland de tre främsta i Europa med nästan 30% kvinnor i privata bolagsstyrelser. Det finns flera länder där siffran ligger på 3-5% kvinnor i styrelser. Att kvotera är inget bra alternativ till förändring. Jag tycker att man ska satsa på att utbilda bra företrädare att sitta i valberedningar för att på så sätt lyfta in rätt kompetens och kvalifikationer i en styrelse. Att bli inkvoterad  för att man tillhör ett visst kön är inte rätt väg att gå.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. dags

    wow, inte vad jag trodde det skulle stå när jag läste rubriken kvotering från en kvinna.
    stor eloge! nästan all form av kvoteringar är nonsens och skapar grupperingar som inte borde finnas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.