Jämställdhet handlar inte om Hen!

Mäns våld mot kvinnor uppmärksammades speciellt i går. Jag höll tal på Vasaplan i Umeå och lyfte fram skrämmande statistik. Varje år mördas 17 kvinnor av en person som står dom nära. Drygt 27000 kvinnor anmäler våldtäkt varje år. Vi vet att mörkertalet är stort och det innebär att många kvinnor inte får den hjälp de behöver. Alliansregeringen har satsat mycket resurser på att förbättra samordningen och säkra tryggheten men det återstår mycket att göra. Det handlar om att ändra gamla strukturer, arbeta ännu mer med jämställdhet för att skapa förutsättningar till ett tryggare samhälle. Efter manifestationen på Vasaplan hade vi paneldebatt på Folkets Hus och sex partier var närvarande. Jag tror inte att miljöpartiets stora arbete med att lyfta fram Hen som ett begrepp är avgörande i debatten utan tidig prevention och förebyggande arbetet har större effekt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Jan-Erik Vahlström

    För en gångs skulle vill jag hålla med dej om en sak. Du skriver att jämställdhet handlar inte om Hen. Är det ett könslöst samhälle som vissa eftersträvar? Vi är olika och tur är väl det. Vad är då felet med han eller hon? Att då, som ett visst parti, använda Hen i sitt program är inte bara dumt utan urlöjligt och borde förpassas till papperskorgen. Där hör det hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.