Gränsöverskridande skidgymnasie!

Gränsöverskridande verksamhet är alltid spännande och det blir mer och mer vanligt att företag och organisationer i Norden ser denna möjlighet. Jag träffade skidgymnasiet i Lycksele och i Mo i Rana i måndags och fick vara med på ett möte där framtidens samarbete planerades. De båda gymnasierna har haft ett samarbete sedan många år och det har varit ett stort och positivt utbyte mellan de två skolorna. Skidgymnasiet i Lycksele har startat upp en verksamhet med skidkul för barn i lägre åldrar för att öka intresset för skidåkning och detta är något som nu ska ske även i Mo i Rana. Framtidens samarbete kommer att ligga på ett ännu större hälsoperspektiv och även ett stort fokus att se miljövinster i den verksamhet man bedriver. Det ser väldigt spännande ut!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

2 kommentarer

  1. johan

    Vad roligt att lycksele får till ett sammarbete som främjar fokuset på hälsa och sammarbete. Emellertid tycker jag att det finns mer intressanta saker att skriva om för en riksdagsledamot. Ett sådant exempel är ungdomsarbetslösheten, men inte den som vanligen debatteras utan den bland akademiker. idag finns det totalt 66 000 öppet arbetslösa akademiker som trots bra utbildningar har svårt att få jobb. 4 av 10 är efter ca 2 år fortfarande arbetslösa. Visst är det så att personer med akademisk utbildning har större chans att få jobb än dem utan. Men situationen är fortfarande ohållbar och är egentligen det problem som bör diskuteras.

    För lycksele är dock detta en möjlighet och på sikt avgörande, inte bara för lycksele, utan för inlandet och Sverige. Nämligen förmågan att locka högutbildade att starta företag och söka anställning inom kommuner som lycksele och sedemera välja att stanna i området. Lycksele behöver ingenjörer,samhällsvetare och övriga akademiska individer med kompetenser inom lean, six sigma, processutveckling mm. Det parti som i framtiden har svaret på denna problematik kommer garanterat att vinna val men också säkra framtiden för en i nuläget döende glesbygd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.