En hårt ansatt region!

 

Jag läste en artikel om Afrika och alla de fruktansvärda strider som pågår och som har pågått i många av regionerna. 1994 begicks ett stort folkmord i Rwanda där en miljon människor mördades, I detta folkmord användes systematisk våldtäkt av kvinnor som ett vapen i kriget. Detta våld fortsatte vidare in i den demokratiska republiken Kongo, där över 5 miljoner människor fick sätta livet till och våldtäkter av kvinnor var även här ett vapen i krigsföringen. Nu är situationen i Kongo- Kinshasa oerhört svår. Över 600 000 människor är på flykt och saknar tillgång till vatten och mat. Det är många hjälporganisationer på plats men det är stora utmaningar som ska övervinnas.  Det är en region som är hårt pressad av inbördes krig och stridigheter och att nå ut med hjälp till avlägsna regioner är svårt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. lf

    Vad drar du för grundläggande analys av detta.Det hjälper inte att skriva bloggar och konstatera hur det är.
    Det är fattigdomen och i viss mån religion som som är grunden till allt.
    Hela samhället måste tänka om.De enorma skillnaderna i olika områden är ju grogrunden till krig.
    Men ni förespråkar ju att satsa på dig själv så då är allt bra.
    Ingvar Kamprad har en förmögenhet på över 450 miljarder, han har varit en skicklig affärsman som har haft skickliga rådgivare som hittat kryphål i skattelagstiftningen.Det enda hans ambition är, hur han skall bli ännu rikare.
    I Grekland finns massvis med stormförmögna redare.De kommer undan skatt.
    I grunden måste vanliga människor börja protestera i alla demokratiska samhällen.Alla har ju en röst i allmänna val. Men i slutändan är det ni politiker som väljer den väg vi skall gå och då hjälper inte det att konstatera hur svårt det är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.