Nordisk öppenhet!

 

Vi är ca 26 miljoner människor som bor i Norden. Det står för en liten del av hela Europas befolkning. För att vår nordiska röst ska höras bättre krävs att vi samarbetar inom de nordiska länderna för att stärka vår position. Det har under en tid pågått en debatt om att våra svenska ungdomar reser till de nordiska grannländerna för att arbeta. Trots att vi har fri arbetskraftsrörlighet våra länder emellan – ­vilket är en enorm tillgång – höjs röster som menar att unga som jobbar utomlands skulle vara ett problem. Det är en åsikt som jag inte tycker hör hemma i ett öppet Norden. Nästa år innehar Sverige ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet. Det blir ett utmärkt tillfälle för en gemensam nordisk diskussion om både hur de egna arbetsmarknaderna kan förbättras och hur vi kan underlätta för de unga som vill kunna flytta dit jobben finns.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Sorselepojken

    Bra med ett öppet Norden dit ungdomar och andra kan flytta dit jobben finns efterson arbetstillfällen f.n. tryter i Sverige. Detta medför att många unga välutbildade lämnar vårt land. Att mot den bakgrunden som politiker verka för att importera folk från MENA-länderna som ibland inte ens kan läsa och skriva är direkt ansvarslöst. I exempelvis Sorsele så är det samma folk som går omkring på gatorna utan arbete som för två år sedan och enligt offentligt statistik så tar det åratal om ens någonsin innan dessa kommer i arbete.

    JO, jag kan se framför mig ditt politiskt korrekta svar där dessa utmålas som enorma resurser och vår räddning då demografin gör att vi blir fler äldre. Men jag lovar och försäkrar att vi den dagen lätt kan få välutbildad arbetskraft till Sverige utan att behöva försörja folk med skattemedel i årtionden. Visst pågår krig och elände men f.n. skjuts det nog inte mer i en Somalisk stad än vad som sker i Malmö. Vart skall Malmöborna söka asyl????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.