Pepparkaksgubbar i Luciatåget!

"I dagens jämställda Sverige får alla barn vara Lucia i daghemmens lussetåg, inte bara de blonda söta flickorna. Pojkarna väljer dock oftast rollen som stjärngossar, pepparkaksgubbar eller tomtenissar, och en hel del flickor går med på att vara tärnor". Detta citat är hämtat från en hemsida som lanserar Sverige och våra traditioner på export! Om verkligheten såg ut så här skulle det vara lugnt och skönt. Att det finns de som bestämmer att det inte får finnas pepparkaksgubbar i luciatåget och att barnen inte får äta pepparkakor när man firar Lucia gör mig frustrerad över vilken verklighet vi har. Att fira Lucia är en ljus högtid, gör det inte till något annat!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. stefan

    Det är – på ren svenska – bedrövligt, att en ledande politiker för sveriges näst största parti, inte kan bemöda sig att ta reda på fakta innan hon uttalar sig! Gör en ordentlig koll angående ”förbudet att ha pepparkaksgubbar i luciatåget” och återkom! Det är dags för en pudel, fru Rahm!!!!

  2. stefan

    Ajdå – det låter inte bra. Kan du ge mig några exempel???? Åtminstone en tre-fyra hemska exempel borde väl gå att få presenterat!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.