Erkännande av folkmord!

 

 
 
I dag träffar jag den vice talmannen från Kurdistan i Riksdagen. Han är på officiellt besök i Sverige och har en lång rad med besök han ska göra på de få dagar han är i landet. Vårt besök är nu på morgonen eftersom hans agenda redan var fulltecknat. Sveriges regering har precis beslutat att erkänna det fruktansvärda folkmord som begicks i Anfal. Mellan februari och september 1988 mördades mellan 50 000 och 100 000 kurder i norra Irak. Den mest välkända platsen som utplånades var staden Halabja där ca 5000 människor dog då den attackerades med en blandning av senapsgas och saringas. Tack vare den svenska riksdagens erkännande av denna händelse är den vice talmannen intresserad av att diskutera den process vi haft inför erkännandet och det ska bli intressant att diskutera detta med honom. Situationen för de mänskliga rättigheterna är fortsatt oroande i regionen och det är ytterliggare ett viktigt ämne att diskutera med den vice talmannen.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Sorselepojken

    Personligen tycker jag att våra politiker skall ägna sig åt något mera konstruktivt än att erkänna att saker har hänt som faktisk HAR hänt för nästan 25 år sedan. Men det verkar ligga i tiden att gulla med minoriteter som faktiskt inte betyder ett skvatt för Sveriges framskridande. Om ni har tid med sådant trams så borde antalet ledamöter i riksdagen reduceras med minst hälften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.