Närhetsprincip är viktigt!

 

Inom alla utskott i Sveriges Riksdag prövar vi närhetsprincipen när det handlar om EU beslut. På vilken nivå ska beslut fattas? I dag kommer ett förslag att läggas fram av EU-kommissionen som handlar om ett nytt tobaksdirektiv. Mycket pekar på att det svenska snuset får vara kvar i Sverige men att  exportera snus kommer att förbjudas. Detta är ett beslut som kommer att slå hårt mot den svenska tobaksindustrin.  Efter att kommissionen lagt fram sitt förslag ska tobaksdirektivet behandlas även av EU-parlamentet och medlemsländerna. Minst två år väntas gå innan de nya reglerna träder i kraft. Sveriges handelsminister Ewa Björling är inte nöjd över detta förslag och kommer att strida för en ändring av förslaget.
 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.