Glöm inte bort att byta batteri!

 

Varje år omkommer 100 människor i bränder, de flesta i det egna hemmet. De vanligaste orsakerna till bostadsbränder är nerbrunna cigarretter och spisar som man glömt att stänga av. Men i jul- och nyårstid ökar brandfaran med alla levande ljus, tomtebloss, raketer och fyrverkerier vi använder. Myndigheten MSB har tagit fram en nationell strategi för att stärka brandskyddet. Strategin utgår ifrån målet om en nollvision för antalet dödsfall och allvarligt skadade på grund av brand. Myndigheten stödjer arbetet för brandsäkerhet på flera olika sätt. Det handlar om kunskap och kommunikation, bättre tekniska lösningar och en väl fungerande samverkan. Det bästa och billigaste sättet att tidigt upptäcka en brand är att ha en fungerande brandvarnare. Över 90 procent av alla hushåll i Sverige har en brandvarnare, men däremot är det många som inte byter batteri eller undersöker om brandvarnaren fungerar. De nordiska länderna har utnämnt 1 december till brandvarnarens dag för att uppmärksamma betydelsen av brandvarnaren.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.