Skuldfälla!

Många unga finns idag i Kronofogdens skuldregister. Detta har ökat markant de senaste åren och mycket beror på att det är så enkelt att låna snabba pengar idag. SMS lån har blivit väldigt vanligt men är en kostsam historia för de som nyttjar dessa möjligheter till att låna pengar. Nu ska regeringen lägga fram ett lagförslag som innebär att man kan begränsa snabblåneföretagens utlåning till extermt höga räntor. Regeringen överväger att införa en tillståndsplikt för snabblåneföretagen vilket innebär att de skulle stå under tillsyn av finansinspektionen. Det är en postitiv åtgärd som skulle förhindra många skuldfällor.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Robert

    Ett kompletterande förslag vore att lagstifta om kommunal rådgivning i konsumentfrågor. Det har
    ju M vad jag vet varit emot.

  2. Johan

    Det är inte bara unga som sitter hos kronofogden, allt fler äldre hamnar där också.Det regeringen gör är ett steg på vägen för att minska skuldsättnings nivån för hushåll och privat personer. Men man hanterar inte roten till problemet som är att Sveriges befolkning inte vet hur man sparar längre. 98% sparar fortfarande sina pengar på bankontot som ger en löjlig ränta idag på ca 2,5% vilket inte kompenserar för inflation och risk. Om alla Sveriges sparare sparar 10-15% av sin inkomst i en portfölj av 7-10 aktier som ger en avkastning på 10% så blir man miljonär efter 23-25 år.

    Skulle denna vedertagna sanning få fäste bland sparare skulle vi dels få en stabil ökning av miljonärer samt tillgången till lokalt risk kapital.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.