Gemensamma register i EU

Nordiska rådet har under flera år arbetat med frågan om ett gemensamt register för legitimerad hälsopersonal. Frågan aktualiserades när en läkare hade fått mer än 20 anmälningar om felbehandling i ett av våra grannländer kom till Sverige och fick anställning på ett sjukhus. Nu har EU parlamentet tagit över frågan och beslutade förra veckan att införa ett gemensamt register. Den europeiska församlingen beslutade också att införa ett gemensamt register för alla med legitimerade vårdyrken så att man med större enkelhet ska kunna jämföra utbildningar mellan länderna och på så sätt öka rörlighten inom Europa. Detta är ett bra exempel på när EU fattar beslut som rör hela Europa och inte är inne i varje enskilt lands lagstifning och vill besluta.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.