Journalister lever farligt i Turkiet!

Turkiet är ett av flera länder inom Europa som ansökt om ett medlemskap i EU. Just nu ser ett medlemskap ut att dröja eftersom det finns många krav att uppfylla.  Enligt EU kommissionen är de mest akuta problemen fängslandet av journalister, tillämpningen av landets antiterrorlagstiftning och att högt uppsatta personer inom regeringen och armén gått till angrepp mot journalister. Enligt CPJ, en organisation som bevakar pressfriheten i världen har Turkiet flest inspärrade journalister i världen. Att vi har en press- och mediefrihet är betydelsefullt för att en demokrati ska vara möjlig. För Turkiets del finns det stora förändringar som måste till innan ett medlemskap i EU kan bli aktuellt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.