Sociala medier inom EU

Jag träffade mina kollegor från EPP women igår och temat för vårt möte var hur vi ska hantera sociala medier inom det politiska arbetet. Det var väldigt tydligt att vi i Sverige har kommit betydligt längre än de flesta av våra europeiska kollegor. I flera av våra östra Balkan länder var det inte uppskattat att uttrycka politiska åsikter på Facebook eller på Twitter. Dessa medier ska användas till vardagliga informationer och andra berättelser. Det finns många som forskat på området men jag upplever att vi har ett stort försprång eftersom vi vågar lyfta fram även den negativa sidan av sociala medier I Sverige har vi stärkt lagstiftningen för försöka förhindra övergrepp via sociala medier. I många länder inom EU ser man inte lagstiftning som ett alternativ. Det finns mycket kvar att göra för att komma tillrätta med den negativa utvecklingen av sociala medier men det är inom många områden ett bra sätt att kommunicera ett budskap.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.