Kvinnor lämnar kommunpolitiken!

 

Politik är ett ämne som alla är mer eller mindre berörda av. Det är ett område som borde spegla den verklighet vi lever i. En intressant undersökning visar att det är en stor skillnad inom området jämställdhet på kommunalplan jämfört med på riksplan. Kvinnor och utrikes födda är underrepresenterade på lokalplanet i kommunpolitiken. Många av de kvinnor som blir invalda inom kommunpolitiken lämnar sina uppdrag av olika orsaker, den främsta är dock att det upplever att det är svårt att kombinera politiska uppdrag med ett arbete och ett privatliv.  Det är ingen positiv utveckling  och här finns ingen universallösning utan det gäller att på det lokala planet arbeta för att få en bra representation av det samhälle vi lever

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  Precis.

  När otrygga anställningar hon privata arbetsgivare som bara tänker profit hela tiden ökar känner nog många, framför allt kvinnor, att de inte vågar be om ledigt för politiska möten. Även om dessa ledigheter är lagstadgade.

  Tror det stora problemet går att finna hos privatanställda.

  Vad gör vi åt det?

  Kan vi kanske lagstiftningsmässigt reglera?

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Åsiktsmaskinen (2013-03-20 13:57)
  Det finns i dag en lagstiftning som säger att du har rätt att vara ledig för politiska uppdrag.Det finns givetivis andra problem om det är en arbetsgivare med få medarbetare kan det vara svårt att skaffa vikarier.

 3. Åsiktsmaskinen

  Precis. Och det är just det som är problemet. Nuvarande lagstiftning är tydligen inte tillräckligt stark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.