Skärpning av våldtäktslag!

 

Vad är våldtäkt och inte, det är ibland en svår avvägning. Vi kan läsa om olika fall i media med jämna mellanrum där bedömningarna skiftar starkt. I sommar kommer regeringen att lägga fram en proposition som kommer att skärpa lagen så att fler fall av sexuella övergrepp bedöms som våldtäkt. Det  innebär att det räknas som våldtäkt om man utnyttjar en person som befinner sig i en ”särskilt utsatt situation” , exempelvis om man är påverkad av droger, har ett fysiskt handikapp eller är så skräckslagen att man inte förmår att göra motstånd. Jag är glad att denna ändring och förstärkning av vår lagstiftning kommer och det ger ett ökat skydd för de som utsätts för övergrepp och våldtäkt.  
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Men Vakna!

  ”..och ger ett ökat skydd” ….snälla du… en lagändring kommer inte att ge ett ökat skydd!..

  Som jag försökte få dig att förstå genom videoklippet (https://www.youtube.com/watch?v=8IDweyTBkRk) ”Våldtäktsepidemin – Svensk förljugenhet vs Norsk ärlighet” (som du onekligen inte förstog innebörden av) så beror den 60%iga ökningen av våldtäkter på invandringen och deras inställning till kvinnor, dvs att de saknar värde. Detta får vi bekräftat när de alla överklagar sin dom med ursäkten ”jag har inte gjort nått fel”.

  En lagändring kommer INTE att ge dig ett skydd när du våldtas av ”män” som inte vet att de gör fel… för där de kommer ifrån är religionen/kulturen så att kvinnor saknar värde.
  Dessutom uppmanas de av regeringen att behålla sina religioner då de kommer hit. något som inte går ihop.. och innan regeringen, personer som du, inser att andra kulturer inte alls är värda att bevaras så drar ni åt fel håll!

  Det ENDA som hjälper är att drastiskt minska chansen att det händer, Dvs MINSKA INVANDRINGEN!… minska på antalet personer som begår övergreppen!
  Detta är det enda logiskt och mattematiskt korrekta att göra.. allt annat är bara trams! och ger inte kvinnorna som våldtas någon som hällst tröst då de tvingas konfrontera sin överklagande övergripare i rätten!.
  Fy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.