Hårt drabbad region

 

Debatten om vår svenska närvaro i Afghanistan har varit stor och vi kommer nu under 2014 att successivt minska vår militära närvaro men en mindre styrka kommer fortsatt att finnas kvar. Sverige kommer istället att fasa in ett  större bistånd än tidigare till landet för att hjälpa till att bygga upp landets strukturer igen. Det är ett långt och svårt arbete och det är inte bara Afghanistan som har det tufft i området. Grannlandet Pakistan har också stora problem . Den talibanska milisen bränner flickskolor, de invalidiserar människor i landet för att de inte ska kunna strida mot talibanerna, Här finns ingen urskiljning män, kvinnor och barn drabbas lika hårt av talibanernas framfart. Pakistans regim vädjar till omvärlden om hjälp och stöd för att stoppa talibanernas framfart . Det är en hårt drabbad region och Sverige har även ett stort bistånd på över 140 miljoner till Pakistan men det är en tuff utmaning att förändra.   
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.