Entrepreniöriellt lärande

 

Jag skrev ett kort inlägg på min blogg igår om ett spännande besök jag gjort tillsammans med några kollegor.  Det är definitivt värt att utveckla ytterliggare. Vi träffade ansvariga för entreprenöriellt lärande på Umeå universitet och fick många spännande tankar och idéer. Verksamheten har hållit på i snart 20 år och spridits runt om i landet både på lärarutbildningar och som handledning till redan utbildade lärare. Det som jag fastnade för vid detta besök var sättet att arbeta med barn och ungdomar, det var ett sätt att ge dom ett entrepreniöriellt tänk. Det är inte så att alla barn och ungdomar ska bli egna företagare utan det behövs ett annat tänk för att lyfta fram kreativiteten och även stimulera till ett ökat lärande. Att kunna motivera barn och ungdomar till kunskap och även förstå varför de ska inhämta kunskap och vilken nytta de har av sin kunskap. Det är ett spännande sätt att använda pedagogik på och definitivt värt att fortsätta utveckla.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Åsiktsmaskinen

    Ja så är det kanske! Det har jag inte tänkt på 🙂

    I min värld är entreprenörer de som driver företag och ideer, och dessa människor behöver ju andra människor som vill jobba för dem.

    Utan den arbetskraften stannar Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.