Debatt om vårt bistånd

 

I går debatterade jag bistånd i Göteborg. Det var Utrikespolitiks föreningen i Göteborg som bjudit in mig och en rad andra att debattera vårt svenska bistånd. Min kollega i Riksdagen Kenneth G Forslund (S) var min motdebattör och det var en spännande debatt om vart vårt svenska bistånd är på väg. Vi har stora krav på att våra satsade biståndsmedel används på det bästa och mest effektivaste sättet. I Sverige lyfter vi fram att mänskliga rättigheter och demokrati är en av grund pelarna att bygga utveckling i det egna landet  och här är vi helt överens med den rödgröna oppositionen. Vår biståndsminister Gunilla Carlsson kommer inom kort att presentera en biståndsplattform som är en sammanfattning av alla tidigare punkter och mål inom biståndet. Vi har tidigare haft nästan 1400 olika punkter inom biståndet vilket nu är sammanfattat till  en hanterbar mängd som enklare ska kunna styra vårt bistånd.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

En kommentar

  1. Åsiktsmaskinen

    Ändå är Moderaterna ett parti som med gott mod stödjer den mest kvinnofientliga diktatur jorden känner, Saudiarabien.

    Så det där med mänskliga rättigheter och demokrati ryker fort ut genom fönstert när saken verkligen gäller för Moderata Samlingspartiet.

    Det är faktiskt pinsamt Elisabeth. Skäms.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.