(S)tora skattehöjningar!

 

Fokus i media är just nu (S) kongress i Göteborg. Det är en kongress med nästan 2000 motioner och där ställningstagande inom många intressanta frågor ska tas. Jag tycker det är intressant att se hur (S) tänker lägga fram sin satsning på en aggressiv jobbpolitik. Det som framkommit är inte speciellt löftesrikt. Vi har ett känsligt konjunkturläge och behöver satsningar på arbetstillfällen och på utbildning. (S) har aviserat en skattehöjning på företagandet med drygt 30 miljarder. (S) har aviserat en förändring av LOV( lagen om valfrihet) som innebär att fri etablering inte kommer att vara möjligt. Det kommunala inflytandet över nyetableringar av friskolor ska också öka med (S) förslag vilket inte gynnar utvecklingen. Det är många förslag som redan presenterats och det kommer inte att innebära någon positiv framtid för vårt näringsliv.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Tor Eriksson

    Hej

    Varför kan politiker aldrig på ett seriöst sätt pröva andra politikers syn på olika saker och argumentera på ett trevligt, konstruktivt och positivt sätt?
    Jag tycker att ni politiker har ett enda mantra – att såga och nästan dumlägga motståndarna. Det kan av mig och andra tolkas som att ni ser mera till egoistiska mål än till rikets väl och ve.
    Jag tror inte att huvuddelen av våra svenska politiker har skumma avsikter eller landsförstörande mål.

    Vi som är vanliga svenskar skulle säkert gärna se konsensus i många frågor. Varför kan ni inte som Sveriges näst största parti kalla ihop till samråd när det gäller t.ex arbetslösheten, flyktingmottagningen, skolpolitiken etc? Eller är partiernas tydliga identitet viktigare är rikets välgång?
    Jag tror inte att en ”landsfader/moder” kan uppstå ur ett sånt synsätt.

    Du kritiserar Sossarnas nya mål om arbetslöshetsbekämpning lite grundlöst enligt min uppfattning. Varför inte bejaka detta initiativ och bjuda in till konstruktiva överläggningar om detta samhällsproblem? Jag tror att det skulle tas emot väldigt positivt av en majoritet av Sveriges befolkning och moderaterna skulle gå till historien som ett parti som utan själviskhet kan jobba konstruktivt och resultatorienterat.

    Varför inte ändra på den politiska agendan i min riktning?

    Tor Eriksson

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Tor Eriksson (2013-04-04 21:53)
    Det jag funderar över i mitt inlägg är inte Löfvens ambitioner att sänka arbetslösheten. Det är något som alla partier vill oavsett färg. Min fundering är hur han ska göra detta. Det (S) tidigare slagit fast är skattehöjningar för näringslivet på 30 miljarder mm.Det finns inga åtgärder utan enbart skattehöjningar. Det jag efterlyser är konkreta åtgärder för att nå målet med EU:s lägsta arbetslöshet. Jag tycker man måste presentera åtgärder att styrka sina löften med .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.