Senior RUT!

 

Frukostmöte på Riksdagen på temat Senior-RUT-så skapar vi fler jobb och arbetstillfällen och ökar livskvaliteten för våra äldre. Sedan Alliansregeringen tillträdde har RUT avdraget gjort det möjligt för äldre att få hjälp med en rad sysslor i hemmet. I många kommuner hänvisas de äldre till alternativa driftsformer för att få hjälp med hushållsnära tjänster eftersom de är billigare och mer effektivare än den kommunala hemtjänsten. Detta handlar främst om de pensionärer som behöver hjälp i mindre omfattning. Det är en intressant tanke att utveckla konceptet vidare och se hur vi kan erbjuda äldre en möjlighet att kunna bo kvar i eget boende betydligt längre med en bra livskvalitet som följd.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Leif

  Blir ju svårt mer senior-rut när mina föräldrar knappt får något att leva för av pensionen. Ahh, missade att du var Moderat. Såklart att dina silverskedspensionärer har råd, dom skulle ju iofs ändå ha råd, men rika måste ju få bidrag.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Leif (2013-04-18 11:01)
  Senior Rut är ett förslag under bearbetning och alla förutsättningar är inte klara ännu. Senior Rut ska vara ett komplement till kommunal hemtjänst eftersom mycket av de sysslor man kanske vill ha hjälp med inte ingår i biståndsbedömningen.

 3. lf

  Men herregud får inte alla äldre en bra vård inom det kommunala systemet.
  Utveckla, vad blir billigare i det privata system.
  Säg mig var den privata tjänsten varit billigare än den servis som kommunen erbjuder.Var har varit billigare och bättre.
  Att försöka att pensionärer skall bo kvar längre i eget boende,det finns ju sedan länge.
  Sen kommer ju frågan.Är det så bra att äldre bor kvar i sina stora hus och lägenheter,då den stora brist på bostäder råder för småbarnsföräldrar och unga.
  Du har nog en del att tänka på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.