Skydda din värld- bli vaccinerad!

 

På lördag inleds en världsomfattande kampanj för att lyfta fram behovet av att vaccinera barn och unga och på så sätt immunisera dom mot sjukdomar som i annat fall skulle kosta många barn och unga livet. Vaccinering är ett av de mest effektiva sätt att förbättra hälsan hos människor. Kampanjen går under en slogan ” Skydda din värld bli vaccinerad”. I dag dör ca 19 000 barn varje dag och många av dessa barn kan vi rädda om de blir vaccinerade i tid.  Varje år dör omkring 285 000 kvinnor i livmoderhalscancer som orsakas av human papillomviruset (HPV). Av dessa lever 85 % i utvecklingsländer där tillgång till bra sjukvård och rätt behandling är begränsad. I dag satsar olika organisationer på att vaccinera mot HPV virus. Gavi alliance är en stor organisation som köper upp vaccin från olika företag och distribuerar ut vaccinet till behövande länder. Ett arbeta väl värt att beundra.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Patrik

    Fel.

    Fungerande avlopp och rent vatten är det som räddar barn. De 19000 barn som dör, är det i väst eller u-länder? U-länder.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Patrik (2013-04-19 16:22)
    Vaccinering och immunicering är viktigt för att skydda barn i utsatta länder för sjukdomar som i annat fall leder till döden. Rent vatten och avlopp är också väldigt vikitga delar för att kunna överleva. Det ena utesluter i detta fall inte det andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.