En spännande dag i Skellefteå

Måndagen var en dag fylld med företagstbesök i Skellefteå tillsammans med min Allianskollega Helena Lindahl (C). Vi började dagen med ett besök på Explizit, ett företag med sex olika verksamhetsområden. Det går från It system för kemikaliehantering och registrering till E-hälsa . Spännande vetksamhet. 

Riksrevisionen har lagt fram en ny rapport om Ambulansverksamhet och tillgänglighet. Det var en av anledningarna till vårt besök på ambulansstationen i Skellefteå. Deras verksamhet har förändrats under åren och antalet uppdrag ökar vilket ställer höga krav på verksamheten. Västerbotten är et föredömme när det gäller förarutbildning på tunga fordon .

Nordic Light, ett stort företag i Skellefteå där man tillverkar,skapar nya modeller och  monterar belysningsarmaturer för både inomuhus och utomhusbruk. De har blandannat några stora världledande kunder som de levererar alla belysnng till och det innebär att verksamheten växer och finns snart över hela världen. Företaget har också ett stort socialt engagemang där de öppnar upp för ett stort antal människor med handikapp av olika slag. Det var ett väldigt sännande företag.

Kvällen avslutades med ett evenmang tillsammans med Svenskt Näringsliv. Gå för företagsamheten. Politiker och företagare promenerade tillsammans under en timma och diskuterade aktuella frågor.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.