Renforsen och Dragonen!

I går gjorde jag återbesök på Renforsens behandlingshem i Vindeln. Mitt senaste besök räckte inte till för att se hela deras intressanta verksamhet. Det är en verksamhet som har stora utmaningar eftersom de arbetar tillsammans med så många olika kommuner med olika förutsättningar att ordna med öppenvård, uppföljning och andra betydelsefulla insatser för att återrehabilitera fd missbrukare i vårt samhälle.

Efter det besökte jag Dragonens hälsocentral tillsammans med oppositioslandstingsråd Nicklas Sandström. Det var intressant att se hur Dragonen byggt upp sin verksamhet och vilka utmaningar de ser i sin fortsatta verksamhet.Att driva primärvård i dag är tufft och de spänner över allt fler områden .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Tor Eriksson

    Bra med en politiker som engagerar sig på bredden och inte bara med snack utan också mycket verkstad! Ideliga nya företags- och verksamhetsbesök ger sannolikt politiker den nödvändiga verklighetsförankring som jag ibland tycker lyser med sin frånvaro.

    En detalj som jag har funderat på:
    Jag skulle önska att du tar upp frågan om de s.k. Epa-traktorer och regelverket kring dom. Jag inser att det är en bra och kul grej för ungdomar och jag vill givetvis inte förbjuda dom.

    Men dom hindrar ju trafiken å det grövsta speciellt vid fyratiden. Kunde man därför inte låta dom köras i 50 km/tim och att man samtidigt ökar kravet på förarbeviset? På det sättet blir det ett bättre flyt i trafiken åtminstone på 50-sträckorna.

    Tor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.