Attacker mot vårdcentraler!

 Talibanerna och deras allierade har genomfört hundratals attacker mot sjukhus och vårdcentraler i den våldsdrabbade norra delen av Pakistan. Nu överger såväl vårdpersonal som patienter vårdinrättningarna nära gränsen till Afghanistan av rädsla för att drabbas av extremisternas attentat. Hittills har talibanerna och deras allierade genomfört närmare 400 attacker mot sjukvårdsinrättningar i Fata och Khyber Pakhtunkwa. Särskilt utsatta har de kliniker varit som arbetar med att ge poliovaccinationer, något som fördöms av talibanerna, eftersom de anser att poliovaccinationerna förorsakar en impotens som syftar till att minska antalet muslimer. Bara under de senaste tre månaderna har talibanerna dödat 17 personer i attentat riktade mot poliovaccinationer. Det är en fruktansvärd utveckling som ingen får blunda för

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. lf

    Nej, ingen får blunda för detta.Men har du tänkt på vad detta beror på.Förutom en extrem religion så kommer det en extrem fattigdom.
    Kanske vill de leva så.
    För mig är det ofattbart.

  2. Tor Eriksson

    I Svenska media får denna typ av katastrofer betydligt mindre utrymme än en skolelev som måste gå 2 km till busshållplatsen. Vad är det för fel?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.