Spännande förslag?

Nu har samtliga partier lagt fram sina motioner på Alliansens vårbudget. Det är intressant att jämföra hur lösningarna på Sveriges utmaningar ser ut och en del av de förslag som lagts fram är minst sagt intressanta. Vänsterpartiet går fram hårt med blandannat skattehöjningar och försämring av RUT/ROT, Miljöpartiet kommer efter med höga skatter på miljö, kilometerskatt, dieselskatt mm.Det kommer att slå hårt mot alla oss som bor i en mindre kommun med långa avstånd och sämre tillgång på alternativa transportsätt Socialdemokraterna lovar att vi ska ha Europas lägsta arbetslöshet utan att presentera konkreta åtgärder för hur detta ska uppnås. Ytterliggare förslag kommer från  Miljöpartiet som  ska ha kongress inom kort och där kommer de att lägga fram förslag om 6 timmars arbetsdag och införandet av friår igen. Vem ska betala för allt detta?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Skrämsels propagandan med pajkastning är sig likt hos högern. Tänka sig att ni häver ur er om kilometerskatten som att det ska slå ut landsbygden så har ni inte sett i andra länder hur det är där har fungerat.
    Inte hör vi ifrån ert håll om att det ska göra bukt med skattplaneringarna inom Europa, trots ni är påhejade om frimarknad.
    Det är klart, något ansvar för miljön har ni inte tanke med hur ni har hanterat socialförsäkringen. Sämre livsvillkor för sjuka och arbetslösa har ni skapat och sämre livsmiljön för dessa.
    Sedan att vara fräck att komma med uttalande kring olika förslag till kongressen utan att det har demokratiskt beslutats om vilka sakfrågor som ska genomföras.
    Vem kommer att betala efter eran reformer, jo de sjuka och äldre som har fått det sämre ställt än tidigare. Samt ungdomar som inte får komma ut på arbetsmarknaden som kan leda till mer kriminella kostnader för skattebetalarna.
    Ett sätt att finanserna förslagen är att inför skatt på finanshandeln. Idag sker det spekulationer av fiktiva framtida vinster. All värdehandel som inte har förankring till faktisk investeringar för en god verksamhetsutveckling eller stabilitet ska beskatta mer.

  2. Tor Eriksson

    Ideologi blir tydligast i opposition. Det är tuffare i regeringsställning då verkligheten tränger sig på.
    Ökat skattetryck innebär att staten styr mer över människorna. Det är en gammal vänsterideologisk målsättning. Miljöpartiets ideologi styr blint och generellt in till en orättvis och segregerande samhällsomvandling. Sanningen är att Miljöpartiet är ett parti för ett antal romantiska storstadsbor med en ytterst snäv uppfattning om ”hela Sverige”.
    Socialdemokraterna ser sig som ett statsbärande parti som bara behöver ta till populära floskler för att folk ska ”förstå” att det är det enda rätta alternativet. Konkreta strategier och förslag behövs inte eftersom partitillhörigheten i många fall går i arv och att ”en gång sosse, alltid sosse” gäller utan eftertanke.
    Vi kan bara hoppas att det skarpa läget på valdagen innebär att så många som möjligt tar sig en funderare på vad som är bra och vad som är dåligt och röstar därefter. Oavsett historisk och ideologisk belastning. Sagor är nåt annat än realistisk politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.