Afrikanska parlamentariker i Riksdagen!

I går hade jag förmånen att träffa 25 parlamentariker från många olika länder i Afrika. Jag berättade om hur det politiska arbetet inom Riksdagen fungerar och även om hur jag själv upplever mitt förtroendeuppdrag. Det som var väldigt intressant var att höra deras bild av vårt land och hur saker fungerar. De var helt eniga över att vår infrastruktur var fantastisk, de hade besökt skolor på flera håll i Sverige och var imponerade över hur den fungerade. det som var allra tydligast var att vi hade ett så jämställt samhälle oavsett område ansåg de flesta av parlamentarikerna att vi var jämställda. Ett intressant möte

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

2 kommentarer

  1. Tor Eriksson

    Är det inte en viss risk med att vi jämför oss med den typ av länder som här är aktuella? Kan det inte slå tillbaka på oss från oppositionens sida? Kanske ett gyllene läge för dom att säga att vi har sänkt ribban när det gäller t.ex. skolor och infrastruktur, eller?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Tor Eriksson (2013-05-31 17:57)
    Det kan säkert användas emot oss om man väljer den strategin. Min poäng var egentlingen att lyfta fram att vi har en väl utbyggd infrastruktur, skola, vård och omsorg. Tydligt är att det finns förbättringsområden inom alla områden och det sker förändringar hela tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.