Oroväckande utveckling!

 

Det som sker i vårt grannland Ryssland är minst sagt skrämmande. Jag har träffat oppositionella ryska politiker som befinner sig utanför landet och de vittnar alla om samma sak. Det är en tillbakagång i demokratiutvecklingen som pågår och de mänskliga rättigheterna kränks varje dag. Journalister och oppositionella arresteras och får kortare eller längre fängelsestraff för att markera att staten, och i detta fall är det samma sak som president Putin, inte accepterar oliktänkande. Jag träffade förra världsmästaren i schack Garry Kasparov vid ett besök i Moskva och då uttryckte han tydligt att-” Putin kommer att sitta kvar i toppen av Rysslands ledning så länge han lever, men ingen har sagt att han kommer att leva för evigt”. Just nu befinner sig Kasparov i Paris och har deklarerat att han inte kommer att återvända till Ryssland då han är rädd att bli gripen. Detta är ingen utveckling vi vill se och  den sprider sig till fler länder och det är oroväckande.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

10 kommentarer

  1. Mr Cool

    I SIDA:s generösa biståndsbudget till Ryssland finns det en post som heter ”hållbar samhällsutveckling”!!!! Verkar vara väl investerade pengar som svenskarna jobbat ihop.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Mr Cool (2013-06-13 14:59)
    Det svenska stödet till demokrati och mänskliga rättigheter ska i första
    hand inriktas på frågor som rör medier, jämställdhet och partinära samarbete. Stödet uppgår till 37 miljoner kronor per år. Det är fokus framförallt på den nordvästra delen av Ryssland. När det gäller frågor om mediefrihet så har det gjort skillnad men det finns mycket kvar att göra.

  3. S-O S

    Och vart tycker du att vi i Sverige skall söka stöd?
    I dag finns många som inte vågar utrycka sin frustration över sin situation?
    Ett samhälle byggt på Moderata idéer och som enligt er bygger på frihet, frihet för vilka?
    Bara som upplysning så håller ni Moderater på att driva det övriga Sverige tillbaka till 1900 talets början, med det övriga Sverige menar jag alla förutom er Moderater.

  4. Mr Cool

    Bara Rysslands internationella valutareserv utgjorde den 7 oktober 2011 510,4 MILJARDER dollar och du menar att det svenska biståndet på 37 miljoner ”gjort skillnad” när det gäller mediefrihet. Men det är ju helt fantastiskt! Så du tror inte Putin kan kontrollera sina media i önskad riktning utan det är SVERIGE som påverkar agendan? Maken till naivitet får jag leta efter. Men du har nog rätt för när det gäller censur så har svenska media nog en del att lära Ryssland. Till sist vill jag erinra om Rysslands satsning på upprustning av försvaret som i närtid uppgår till 4700 MILJARDER kronor. Min enda fråga är om du tycker dessa 37 miljoner är väl använda pengar och kanske sådant som exempelvis Lycksele kommun inte är i behov av? Kanske vi hade kunnat bemanna incidentberedskapen med dessa pengar då Ryssland indirekt hotar oss militärt. Men för att vidga vyerna kanske vi skall titta på det över tiden helt meningslösa biståndet till favoritlandet Zimbabwe för numera pumpar vi in pengar direkt in i korrumperade afrikanska staters statsbudgetar. Allt för att biståndet skall nå nya höjder……

  5. Bert

    Detta är ju den samhällsutveckling Du och Moderaterna förespråkar dvs. en rå och ohejdad kapitalism. Så varför klagar Du? Det borde väl vara idealiskt för dig att på ålderns höst pensionera dig och slå dig ner i detta paradis.

  6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Mr Cool (2013-06-13 21:49)
    Det svenska biståndet gör stor nytta på olika plan. Vi går in med riktade insatser i medelinkomstländer där det finns behov av utveckling. Indien är ett bra exempel som vuxit från ett låginkomst till ett medelinkomstland där vi går in med bistånd till vissa projekt som bland annat att stödja kvinnor.

  7. Bert

    Olika syn på den verklighet vi lever i. Men Moderaterna var inte dåliga på att ondgöra sig under Sovjetepoken och kommunismen. När man sedan fått den samhällsutveckling Du och partiet företräder, så klagas det. Men på vad? Friheten, den sociala utvecklingen med ett klassamhälle, den ekonomiska utvecklingen osv. Men vad är det som är fel, då utvecklingen följt den politik ni förespråkar och helst av allt vill införa i Sverige? Jag förstår inte logiken?

  8. CCCR

    O andra sidan(tar bara något ur minnet):
    -putin har sett till att man inte skändar religionen (genom att bura in de där feministerna). IOMD så gjorde han även så att barn slipper utsättas för feministisk propaganda där de stoppar upp kycklingdelar i underlivet i affären och fotar mitt bland skräckslagna barn (du känner väll till vad pussy riot gjort & står för?)

    -daltar inte med muslimska extremister, han grep väll nyss 300st eller minns jag fel?
    Han varnade Obama för bostonbombarna.. hade de varit i ryssland hade oskyldiga aldrig dött!!!.

    -minns jag fel om han förbjöd homosexuell propaganda för minderåriga? ..detta hamnar faktiskt under religion..men jag anser inte det är dåligt.. BARN skall inte utsättas för något sådant.. det får de upptäcka själva då de blir vuxna.

    -Han skilde sig va?.. och fotade sig i bar överkropp… vilket faktiskt var en dj–la tabbe! =)

    Man kan ju undra om dessa media pengar bidragit till nyhetskanalen RussiaToday.. de har en Hel Del bra och framförallt Icke Censurerade nyheter om vad som håller på att hända i europa, värt att kolla in på youtube.

    så.. yepp Allt ont om våra gamla grannar… not!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.